Online 

basiscursus

Salsa Solo

Herkenbaar?

Zin in dansen? En heb je geen danspartner?

Word je blij van latinmuziek en als je Spaanstalige muziek op de radio hoort?

Voel je stijver in je lijf, vooral in je heupen en schouders, na een dag werken of na het opstaan? En zou je een soepeler lijf en soepeler willen  bewegen?

Wil je op een leuke en ontspannen manier bewegen?

Wil je uit je hoofd komen en meer voelen en lekker genieten?

Ben je vermoeid en wil je iets doen wat je energie geeft?

Wil je je vaker happy voelen?

Wil je iets doen waardoor je je energieker en vitaler voelt en wat je meer zelfvertrouwen geeft?

Er zijn dagen dat je minder energie hebt en moe bent. Je hebt veel ballen in de lucht te houden en je mist de flow in je leven. De zon mag wel meer schijnen!
Je denkt veel na, soms houdt het gepieker je zelfs uit je slaap. Je voelt je minder fit. En dat voel je in je lichaam.
Eigenlijk wil je meer plezier beleven en lichtheid in je leven ervaren. Je hoofd moet leeg. Je wilt genieten van het moment en niet denken aan gisteren of morgen. Je wilt je energieker, vrolijker, vrouwelijker en vitaler voelen. Je wilt zwieren door het leven.
Wij kunnen je hierbij helpen! Je gaat je lekker ontspannen en je stimuleert je geluksgevoel. Je krijgt een soepeler lijf en je laat je leiden door je gevoel. Ga met ons dansen!

Wat levert Salsa Solo dansen je op?

 

Je stemming verbetert. Je wordt er blij en ontspannen van.

Je stresslevel daalt. Je ontspant van Salsa Solo dansen.

Je wordt soepeler in je heupen en schouders.

Lekker mindful en zen bezig zijn

Je wordt er energieker van. Daardoor kan je meer aan en houd je tijd over.

Je ervaart meer vrijheid in je hoofd en lijf. Je wordt losser in je bewegingen in ook in je hoofd.

Je krijgt een sterker lijf en je verstrekt je evenwichtsorganen.

Je ontwikkelt ritmegevoel.

Je traint je brein.

Pakketten & Prijzen

Pakket A

Salsa Solo Online

 

97,- INCL. BTW

8 wekelijkse swingende en duidelijke salsalessen

1 bonusles

Inspirerend leerboek over salsa

Handige werkboeken

Speciale besloten facebookgroep

Audio's

Playlists Salsamuziek

Pakket B

Salsa Solo Online met live event

(maximaal 12 deelnemers)

 

 147,- INCL. BTW

Alles van pakket A

Live event met Salsa workshop in Burgum op zondagmiddag 10 april van 13.00 tot 15.30 uur

Pakket C

Salsera vip-traject

(maximaal 12 deelnemers)

 

 197,- INCL. BTW

Alles van het pakket B

1 op 1 Zoom-call van 45 minuten zodat je al je vragen kunt stellen

Of

In 2 termijnen in 2 maanden
98,49 incl. BTW

Latindansschool Hildansa

Ontdek het geheim van salsavitamines in combinatie met Chinese gezondheidsoefeningen

Latindanssschool Hildansa is ontstaan uit het verlangen: het verzorgen van Salsa lessen. Salsa heeft mij veel zon, energie en levensvreugde gebracht, waardoor ik beter met tegenspoed om kon gaan. Salsa helpt om je goed te voelen in voor- en tegenspoed. Ik dans salsa voor meer welzijn en energie en om me goed te voelen. Ik laat jou ook graag het geheim van salsavitamines ontdekken.

In de zomermaanden van 2014 gaf ik een Salsa Solo workshop op de basisschool van mijn kinderen tijdens een tropisch zomerfeest. Dat was heel succesvol. Daarna werd ik gevraagd voor een salsaworkshop op een ladies night in het dorp waar ik woon. Dat werd ook een Salsa Solo workshop, aangezien ik geen danspartner in de buurt had die ook nog geschikt was om les te geven.

Deze workshop was ook heel geslaagd. Solo dansen is een gat in de markt. Voor vrouwen die van dansen houden, is solo dansen een uitkomst. Nederlandse mannen (en Friese mannen) houden meestal niet van dansen.

In september 2016 gaf ik mijn eerste proefles Salsa Latin Solo. Deze was meteen vol. Nog steeds zitten er cursisten op les die bij ook bij de eerste zomerworkshops waren. Zij zijn in die jaren met me mee gegroeid.

Het Hildansa-team bestaat intussen uit drie docentes. Op de foto zie je vnlr; Debbie, Hilda en Korrie. Het Solo dansen is ons specialisme geworden. Door onze ervaring in het lesgeven in Solo dansen weten we waar beginnende salsadansers tegen aanlopen en wat er dan nodig is. En ook verschillende manieren om iets uit te leggen, voor te doen of te laten voelen, passend bij de cursist.

In mijn latindansschool kan ik veel geleerde vaardigheden toepassen die ik als eerstegraads docent heb geleerd. Zo was ik hbo-docente Presentatietechniek. Salsa is een manier van pakkend presenteren. Verder heb ik veel gehad aan mijn NLP-trainingen. Daarin heb ik geleerd over de verschillende manieren van informatieverwerking. Ben je meer op zien (visueel), horen (auditief) of voelen (kinethetisch) voelen ingesteld? Daar houd ik rekening mee in de lessen. Verder heb ik heel veel salsaervaring opgedaan tijdens mijn eigen salsalessen. Ik ben wel meer dan tien jaar op les geweest. Veel kennis- en ervaring heb ik ook opgedaan tijdens vier dansreizen naar Cuba. Cuba is het land waar de salsa vandaan komt. Ik heb van diverse professionele dansleraren les gehad.

Solo dansen is mijn expertise geworden en dan voor het lesgeven van vrouwen van twintig tot 80+. Naast salsa richt ik me ook op andere latindansen. Salsa is mijn grote passie en ik de deel graag mijn passie voor het vermenigvuldigen van meer dansgeluk.

Salsa heeft zon gebracht en heeft me door tegenslagen geholpen. Cubanen dansen ook om zich goed te voelen. Daarom dans ik ook salsa voor meer welzijn en energie. Ik gun jou ook om het geheim van salsavitamines te ontdekken.

In de warming-up en cooling down pas ik oude Chinese gezondheidsoefeningen toe die ik tijdens de yogaopleiding en qi gong trainingen geleerd heb. Deze zijn heel fijn om je stresslevel te reduceren en je immuunsysteem te versterken. Dat maakt deze lessen uniek. Je geeft je energiesysteem een boost.

Ik vind het heel bijzonder dat we iedereen die dat wil ook de Salsa kunnen leren. Een 84-jarige mevrouw die genoot van de lessen. Een cursiste met Parkinson die al jaren op les zit. Doordat ze aan Salsa in combinatie met Yoga doet, kan ze haar ziekte vertragen en met minder medicijnen toe. Een jonge vrouw die door salsa dansen van haar depressie afkomt en ook minder medicijnen hoeft te gebruiken tegen fybromyalgia, een andere vrouw die tijdens de salsalessen haar lijf gaat accepteren zoals het is en met een glimlach naar zichzelf kan kijken. Honderden vrouwen zijn al blij geworden door de Salsa Latin Solo dansen van Hildansa, want naast Salsa dansen we op andere latindansen, zoals de Dominicaanse Bachata en Cubaanse chachacha en meer. 

Salsa is voor mij ook een van de beste ontdekkingen in mijn leven. Het is zo energiek en vrolijk.  Ik zie ook dat dit voor andere geldt. We zien veel dames blij worden. Zo geeft Salsa Solo dansen Korrie en Debbie ook veel energie en plezier. Als Hildansa-team delen we graag het dansplezier, zodat het zich kan vermenigvuldigen. We worden blij als nog meer vrouwen energieker, vitaler, krachtiger en gelukkiger zijn en de beste versie van zichzelf laten zien en dat ook van binnenuit gaan voelen. 

Wat houdt de online basiscursus Salsa Solo in?

De online Salsa Solo Basiscursus is een cursus bestaande uit acht digitale lessen.

Elk les bestaat uit een video waarbij korte instructievideo’s worden afgewisseld met dansvideo. Zo kun je gelijk de salsapas of- draai of een salsabodymovement oefenen op salsamuziek. Dat doen we stap voor stap.

Je leert het salsaritme in de salsamuziek te herkennen. Daarbij gebruiken we muziek die geschikt is voor beginners, zodat je het ritme ook kunt horen. Salsamuziek kan ook heel snel zijn dan is het ritme uitdagender.

We houden het laagdrempelig, ook met de muziekkeuze. Het kost tijd en energie je salsamusicality te ontwikkelen. In deze cursus wordt je daartoe uitgenodigd.

Je zet de eerste stappen op een salsareis die vanuit huis plaats vindt. 

 

Wat leer je in deze online cursus?

Je leert de perfecte danshouding

Je leert alle basisstappen van de salsa

Je leert de basisdraaien van de salsa

Je leert de Cubaanse bodymovements

Je leert draaien met de heupen

Je leert het ritme van de salsa

Je leert extra ontspanningsoefeningen (in de warming-up en cooling down) die je ook op zichzelf kunt doen

In de besloten facebookgroep kun je je ervaringen delen met medecursisten. Zo ontstaat er wel een groepsgevoel, voor wie dat wenst

Jij droomt hier toch ook van?

Minder stress?

Je energieker en vitaler te voelen?

Ontspannen en dansend door het leven te gaan?

Meer (dans)plezier hebben?

Meer zelfvertrouwen?

Een soepeler en sterker lijf?

Een beter werkend brein?

Je happy voelen?

Klanten zeggen over mij:

“Hilda’s werkwijze vond ik heel fijn, professioneel en duidelijk. Je leert het gemakkelijk en de lessen zijn plezierig om te doen. De filmpjes met lessen zien er ook uitnodigend uit om mee te doen. 

Het Salsa Solo dansen bracht mij in beweging. Samen  met de cooling down oefeningen voelde ik mij fijn. Ik voel me  soepeler zowel in mijn lijf als hoofd. Zo heb ik een leuke manier kennis gemaakt met Salsa dansen.”

Sjoukje Soepboer

Ik wilde graag meer bewegen en leren dansen heeft me altijd leuk geleken. Groepslessen zijn voor mij niet handig (o.a. vanwege corona), dus ik was gelijk enthousiast toen ik zag dat er online lessen zijn.

De positieve enthousiaste manier van lesgeven werkt aanstekelijk en motiveert me om door te gaan. Ik vind het fijn dat pasjes en bewegingen duidelijk worden voorgedaan en door de regelmatige herhaling kan ik ze ook vrij vlot onthouden. Helemaal in het begin vond ik het een uitdaging om de danspassen te leren, maar toen ik de basispassen eenmaal kende had ik de slag te pakken en ging het leren van nieuwe pasjes een stuk makkelijker.
Het Salsa Solo dansen geeft me meer zelfvertrouwen en ik voel me vrouwelijker.

Het leerboek ziet er ook heel mooi uit. Het leest lekker vlot door, daar hou ik van. Mooie vormgeving en de persoonlijke foto’s maken het extra leuk en kleurrijk.

Leuk om meer over de geschiedenis en de salsastijlen te leren. Het leerboek is niet te lang en toch staat er veel in, fijn.  De informatie over de instrumenten vind ik heel nuttig, zodat ik beter het ritme kan horen.  En de “tips and tricks” nog eens zijn ook handig om nog later door te lezen!”

Elisabeth

Voor wie is de Salsa Solo cursus bedoeld?
Voor iedereen die zin heeft in Salsa dansen.
Hoelang duurt de Salsa Solo cursus?
Is dit een online cursus?
Ja, als je voor pakket A hebt gekozen dan is de cursus geheel online. Als je voor pakket B gaan krijg je naast de onlinelessen ook persoonlijke begeleiding op een danslocatie in Friesland tijdens een salsamiddag. Als je voor pakket C gaat krijg je daarbij ook nog een Zoom-call waarin je vragen kunt stellen over deze salsacursus.
Wanneer start deze Salsa Solo Cursus?
Vanaf 19 oktober kun je meedoen met de onlinelessen. Vanaf dat moment kun je op ieder moment starten. Je kunt de cursus in je eigen tijd en tempo doen.
Je kunt er wel voor kiezen om samen met ons de lessen wekelijks te doen. Je kunt dan je vragen stellen over de les van die week in de besloten facebookgroep. Per week krijg je ook een mail dat er een salsales voor je klaar staat. Dat is ook een reminder. Als je sneller door de lessen wilt gaan, dan is dat prima.
Kan ik ook in termijnen betalen?
Alleen voor pakket C kun je in termijnen betalen, omdat dit om een hoger bedrag gaat.