Online 

improverscursus

Salsa Solo

Herkenbaar?

Zin in dansen? En heb je geen danspartner? En wil je je salsaskills ontwikkelen met nieuwe Salsa Shines, passen en styling?

Word je blij van latinmuziek en als je Spaanstalige muziek op de radio hoort?

Voel je stijver in je lijf, vooral in je heupen en schouders, na een dag werken of na het opstaan? En zou je een soepeler lijf en soepeler willen  bewegen?

Wil je op een leuke en ontspannen manier bewegen?

Wil je uit je hoofd komen en meer voelen en lekker genieten?

Ben je vermoeid en wil je iets doen wat je energie geeft?

Wil je je vaker happy voelen?

Wil je iets doen waardoor je je energieker en vitaler voelt en wat je meer zelfvertrouwen geeft?

Er zijn dagen dat je minder energie hebt en moe bent. Je hebt veel ballen in de lucht te houden en je mist de flow in je leven. De zon mag wel meer schijnen!
Je denkt veel na, soms houdt het gepieker je zelfs uit je slaap. Je voelt je minder fit. En dat voel je in je lichaam.
Eigenlijk wil je meer plezier beleven en lichtheid in je leven ervaren. Je hoofd moet leeg. Je wilt genieten van het moment en niet denken aan gisteren of morgen. Je wilt je energieker, vrolijker, vrouwelijker en vitaler voelen. Je wilt zwieren door het leven.
Wij kunnen je hierbij helpen! Je gaat je lekker ontspannen en je stimuleert je geluksgevoel. Je krijgt een soepeler lijf en je laat je leiden door je gevoel. Ga met ons dansen!

Wat levert Salsa Solo dansen je op?

 

Je stemming verbetert. Je wordt er blij en ontspannen van.

Je stresslevel daalt. Je ontspant van Salsa Solo dansen.

Je wordt soepeler in je heupen en schouders.

Lekker mindful en zen bezig zijn

Je wordt er energieker van. Daardoor kan je meer aan en houd je tijd over.

Je ervaart meer vrijheid in je hoofd en lijf. Je wordt losser in je bewegingen in ook in je hoofd.

Je krijgt een sterker lijf en je verstrekt je evenwichtsorganen.

Je ontwikkelt ritmegevoel.

Je traint je brein.

Pakketten & Prijzen

Pakket

Salsa Solo Online

 

97,- INCL. BTW

8 wekelijkse swingende en duidelijke salsalessen

1 bonusles

Inspirerend leerboek over Salsa

Handige werkboeken

Speciale besloten facebookgroep

Audio's

Playlists salsamuziek

Latindansschool Hildansa

Ontdek het geheim van salsavitamines in combinatie met Chinese gezondheidsoefeningen

Latindanssschool Hildansa is ontstaan uit het verlangen: het verzorgen van Salsa lessen. Salsa heeft mij veel zon, energie en levensvreugde gebracht, waardoor ik beter met tegenspoed om kon gaan. Salsa helpt om je goed te voelen in voor- en tegenspoed. Ik dans salsa voor meer welzijn en energie en om me goed te voelen. Ik laat jou ook graag het geheim van salsavitamines ontdekken.

In de zomermaanden van 2014 gaf ik een Salsa Solo workshop op de basisschool van mijn kinderen tijdens een tropisch zomerfeest. Dat was heel succesvol. Daarna werd ik gevraagd voor een salsaworkshop op een ladies night in het dorp waar ik woon. Dat werd ook een Salsa Solo workshop, aangezien ik geen danspartner in de buurt had die ook nog geschikt was om les te geven.

Deze workshop was ook heel geslaagd. Solo dansen is een gat in de markt. Voor vrouwen die van dansen houden, is solo dansen een uitkomst. Nederlandse mannen (en Friese mannen) houden meestal niet van dansen.

In september 2016 gaf ik mijn eerste proefles Salsa Latin Solo. Deze was meteen vol. Nog steeds zitten er cursisten op les die bij ook bij de eerste zomerworkshops waren. Zij zijn in die jaren met me mee gegroeid.

Het Hildansa-team bestaat intussen uit drie docentes. Op de foto zie je vnlr; Debbie, Hilda en Korrie. Het Solo dansen is ons specialisme geworden. Door onze ervaring in het lesgeven in Solo dansen weten we waar beginnende salsadansers tegen aanlopen en wat er dan nodig is. En ook verschillende manieren om iets uit te leggen, voor te doen of te laten voelen, passend bij de cursist.

In mijn latindansschool kan ik veel geleerde vaardigheden toepassen die ik als eerstegraads docent heb geleerd. Zo was ik hbo-docente Presentatietechniek. Salsa is een manier van pakkend presenteren. Verder heb ik veel gehad aan mijn NLP-trainingen. Daarin heb ik geleerd over de verschillende manieren van informatieverwerking. Ben je meer op zien (visueel), horen (auditief) of voelen (kinethetisch) voelen ingesteld? Daar houd ik rekening mee in de lessen. Verder heb ik heel veel salsaervaring opgedaan tijdens mijn eigen salsalessen. Ik ben wel meer dan tien jaar op les geweest. Veel kennis- en ervaring heb ik ook opgedaan tijdens vier dansreizen naar Cuba. Cuba is het land waar de salsa vandaan komt. Ik heb van diverse professionele dansleraren les gehad.

Solo dansen is mijn expertise geworden en dan voor het lesgeven van vrouwen van twintig tot 80+. Naast salsa richt ik me ook op andere latindansen. Salsa is mijn grote passie en ik de deel graag mijn passie voor het vermenigvuldigen van meer dansgeluk.

Salsa heeft zon gebracht en heeft me door tegenslagen geholpen. Cubanen dansen ook om zich goed te voelen. Daarom dans ik ook salsa voor meer welzijn en energie. Ik gun jou ook om het geheim van salsavitamines te ontdekken.

In de warming-up en cooling down pas ik oude Chinese gezondheidsoefeningen toe die ik tijdens de yogaopleiding en qi gong trainingen geleerd heb. Deze zijn heel fijn om je stresslevel te reduceren en je immuunsysteem te versterken. Dat maakt deze lessen uniek. Je geeft je energiesysteem een boost.

Ik vind het heel bijzonder dat we iedereen die dat wil ook de Salsa kunnen leren. Een 84-jarige mevrouw die genoot van de lessen. Een cursiste met Parkinson die al jaren op les zit. Doordat ze aan Salsa in combinatie met Yoga doet, kan ze haar ziekte vertragen en met minder medicijnen toe. Een jonge vrouw die door salsa dansen van haar depressie afkomt en ook minder medicijnen hoeft te gebruiken tegen fybromyalgia, een andere vrouw die tijdens de salsalessen haar lijf gaat accepteren zoals het is en met een glimlach naar zichzelf kan kijken. Honderden vrouwen zijn al blij geworden door de Salsa Latin Solo dansen van Hildansa, want naast Salsa dansen we op andere latindansen, zoals de Dominicaanse Bachata en Cubaanse chachacha en meer. 

Salsa is voor mij ook een van de beste ontdekkingen in mijn leven. Het is zo energiek en vrolijk.  Ik zie ook dat dit voor andere geldt. We zien veel dames blij worden. Zo geeft Salsa Solo dansen Korrie en Debbie ook veel energie en plezier. Als Hildansa-team delen we graag het dansplezier, zodat het zich kan vermenigvuldigen. We worden blij als nog meer vrouwen energieker, vitaler, krachtiger en gelukkiger zijn en de beste versie van zichzelf laten zien en dat ook van binnenuit gaan voelen. 

Wat houdt de online improverscursus Salsa Solo in?

De online Salsa Solo Improverscursus is een cursus bestaande uit acht digitale lessen.

Elk les bestaat uit een video waarbij korte instructievideo’s worden afgewisseld met dansvideo. Zo kun je gelijk de salsapas of- draai of een salsabodymovement oefenen op salsamuziek. Dat doen we stap voor stap.

Je leert diverse Salsa Shines en Styling uit de LA-Salsa en ook Cubaanse stylingen in passen en draaien (twists). 

We houden het laagdrempelig, ook met de muziekkeuze. Het kost tijd en energie je salsamusicality te ontwikkelen. In deze cursus wordt je daartoe uitgenodigd.

Je zet verdere stappen op een salsareis die vanuit huis plaats vindt. 

 

Wat leer je in deze online cursus?

Je leert de perfecte danshouding

Je leert verschillende salsa shines uit de LA- salsa 

Je leert de basisdraaien van de salsa

Je leert de Cubaanse bodymovements

Je leert extra ontspanningsoefeningen (in de warming-up en cooling down) die je ook op zichzelf kunt doen

In de besloten facebookgroep kun je je ervaringen delen met medecursisten. Zo ontstaat er wel een groepsgevoel, voor wie dat wenst

Jij droomt hier toch ook van?

Minder stress?

Je energieker en vitaler te voelen?

Ontspannen en dansend door het leven te gaan?

Meer (dans)plezier hebben?

Meer zelfvertrouwen?

Een soepeler en sterker lijf?

Een beter werkend brein?

Je happy voelen?

Klanten zeggen over mij:

“De lessen zijn laagdrempelig en alles wordt stap voor stap uitgelegd. Als het allemaal toch iets te snel gaat kun je de les pauzeren en eerst zelf oefenen. Een groot voordeel van online lessen volgen!
De lessen zijn goed opgebouwd. Er wordt altijd gestart met een warming-up en afgesloten met een cooling-down. Voordat ik met de cursus begon vond ik het heel leuk om in huis te dansen, na de online-cursussen van Hildansa geeft dit nog meer plezier.

Door de cursussen heb ik namelijk ook weer allemaal nieuwe muziek ontdekt. Naast de ‘pasjes en movements’ is er in de cursus ook aandacht voor achtergrondinformatie over de Salsa en Bachata. Je kunt dus ook vanuit je luie stoel nog van alles leren over Salsa en Bachata. Ik had van tevoren niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden, als we straks weer fysiek lessen kunnen volgen ga ik zeker door. Het geeft een heel fijn gevoel als een pasje of figuur eerst niet lukt maar dat je het na een paar keer oefenen dan uiteindelijk toch onder de knie krijgt.

Nu de sportscholen dicht zijn en ik thuis work-outs volg, gebruik ik de onlinelessen van Hildansa vaak als warming-up of als cooling-down. Je kunt heel makkelijk lessen terugkijken en opnieuw volgen. Je houdt toegang tot de lessen, ook als je de cursus hebt afgerond.”

Almuth Jochle

“Hilda’s werkwijze vond ik heel fijn, professioneel en duidelijk. Je leert het gemakkelijk en de lessen zijn plezierig om te doen. De filmpjes met lessen zien er ook uitnodigend uit om mee te doen. 

Het Salsa Solo dansen bracht mij in beweging. Samen  met de cooling down oefeningen voelde ik mij fijn. Ik voel me  soepeler zowel in mijn lijf als hoofd. Zo heb ik een leuke manier kennis gemaakt met Salsa dansen.”

Sjoukje Soepboer

Ik wilde graag meer bewegen en leren dansen heeft me altijd leuk geleken. Groepslessen zijn voor mij niet handig (o.a. vanwege corona), dus ik was gelijk enthousiast toen ik zag dat er online lessen zijn.

De positieve enthousiaste manier van lesgeven werkt aanstekelijk en motiveert me om door te gaan. Ik vind het fijn dat pasjes en bewegingen duidelijk worden voorgedaan en door de regelmatige herhaling kan ik ze ook vrij vlot onthouden. Helemaal in het begin vond ik het een uitdaging om de danspassen te leren, maar toen ik de basispassen eenmaal kende had ik de slag te pakken en ging het leren van nieuwe pasjes een stuk makkelijker.
Het Salsa Solo dansen geeft me meer zelfvertrouwen en ik voel me vrouwelijker.

Het leerboek ziet er ook heel mooi uit. Het leest lekker vlot door, daar hou ik van. Mooie vormgeving en de persoonlijke foto’s maken het extra leuk en kleurrijk.

Leuk om meer over de geschiedenis en de salsastijlen te leren. Het leerboek is niet te lang en toch staat er veel in, fijn.  De informatie over de instrumenten vind ik heel nuttig, zodat ik beter het ritme kan horen.  En de “tips and tricks” nog eens zijn ook handig om nog later door te lezen!”

Elisabeth

“Eerst heb ik de Salso solo challenge van Hilda gevolgd en was al meteen enthousiast. Alleen ontbrak het me toen aan rust en tijd om de online beginners cursus Salsa te gaan volgen.

Begin 2021 had ik meer tijd, ook vanwege de corona maatregelen (lockdown) en miste een hobby, een manier van ontspannen, die ik thuis zou kunnen doen. 

Ik plande twee uurtjes die week in mijn agenda, om echt tijd vrij te maken voor de lessen (en mezelf). En meteen was ik enthousiast! Na het volgen van de eerste les, had ik al meteen de smaak te pakken. De toegankelijke lessen van Hilda en haar enthousiaste manier van lesgeven, namen mij meteen mee naar zonnigere oorden om even alles vergeten. Ik heb genoten en het kostte me geen moeite om de les die week nog een keer te doen.

Ik dacht eerst: dat ga ik nooit doen, thuis voor een computerscherm dansen. Het is inderdaad een drempel om te nemen, maar wat ben ik blij dat ik het gedaan heb. Wanneer je eenmaal dat besluit neemt, je tijd voor jezelf gunt en het inplant en natuurlijk ook doet, is het totaal geen issue meer!

Ik was zo enthousiast over de eerste lessen van de basiscursus Salsa, dat ik spontaan besloot ook voor de online basiscursus Bachata Solo te gaan. Deze dans kende ik nog niet en het leek me leuk om de Salsa af te wisselen met de Bachata. Een top keus!” Inmiddels doet Esther ook de improverscursussen Salsa Solo en Bachata Solo.

Nu dans ik inmiddels 3 tot 4 keer per week. Afwisselend Salsa en Bachata. De leer- en werkboeken dragen een positief steentje bij, evenals de heerlijke, zonnige muziek.

Ik kijk inmiddels uit naar de momenten dat ik “mag” dansen! Even een uurtje voor mezelf, ontspannen, genieten, heerlijk. Ik heb de liefde voor dansen weer helemaal teruggevonden door deze online cursussen van Hilda. Ik kan het iedereen dan ook van harte aanbevelen. Je kunt de lessen volgen in je eigen tempo en op momenten dat het je uitkomt, gewoon vanuit huis. Snap je een pasje niet, dan kun je de video steeds weer opnieuw aanzetten en herhalen, totdat je het wel onder de knie hebt. Perfect voor mij!

Voor mij is deze online manier van dansen een ideale uitkomst gebleken in deze rare tijden. Het houdt me positief in beweging en zorgt voor de nodige afleiding. Gezond voor lichaam en geest. Deze dansmomenten wil ik echt niet meer missen.

Esther

Voor wie is de Salsa Solo improverscursus bedoeld?

Voor iedereen die zin heeft in Salsa dansen en nog meer Salsa Shines en Styling uit de LA-Salsa, Cubaanse Salsa en Colombiaanse Salsa.

Hoelang duurt de Salsa Solo cursus?

De cursus duurt acht weken, als je het op een normaal tempo doet. Je kunt de cursus ook sneller doen of in meer tijd. 

Is dit een online cursus?

Ja, de cursus is geheel online. 

Wanneer start deze Salsa Solo Cursus?

Je kunt de cursus op ieder moment starten. Je kunt de cursus in je eigen tijd en tempo doen. Je kunt dan je vragen stellen over de les in de besloten facebookgroep. Per week krijg je ook een mail dat er een salsales voor je klaar staat. Dat is ook een reminder. Als je sneller door de lessen wilt gaan, dan is dat prima.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Je betaalt het bedrag in een keer.