Herkenbaar?

Wil je je alle maanden van het jaar gezonder voelen?

Heb je energiedips op bepaalde momenten op de dag of meer in bepaalde seizoenen en zou je evenwicht in je energiehuishouding willen hebben?

Wil je vaker en meer balans ervaren in elke seizoen  en evenwichtiger door het leven gaan?

Wil je leven in overeenstemming met je bioritme en de ritmes van de seizoenen, zodat je je in orde voelt?

Wil je (innerlijke) rust en kalmte ervaren?

Wil je ontspannen door het leven gaan? En stress verminderen en transformeren in vitaliteit?

Heb je wel last van stijfheid, gespannen of pijnlijke ledematen en wil je soepeler zijn?

Wil je een betere concentratie en focus ervaren?

Wil je je eigen innerlijke kracht ervaren?

De wisseling van seizoenen of een bepaald seizoen haalt je meer uit je evenwicht dan je zou willen. Dat kan zich uiten in klachten als voorjaarsmoeheid, niet fit zijn of klachten aan je heupen en andere gewrichten, of je melancholisch voelen en (veel) verkouden zijn in de herfst of veel onrust en hitte voelen in de zomer of in andere disbalans. Je verlangt naar balans in elke seizoen, zodat je minder last hebt van lichamelijke en mentale klachten. Je wilt je alle maanden van het jaar energieker, vitaler en evenwichtiger voelen en ontspannen door het leven gaan. Je wilt graag blijvend meer energie.
Ik kan je hierbij helpen! Met Elke maand Qi gong stimuleer je je zelfgenezend vermogen en je versterkt je evenwicht door eeuwenoude oosterse bewegingsvormen. Je combineert strekkingen met dynamische bewegingen en zelf-acupressuur die passen bij de maand.  Je lichaam, geest, organen, emoties en de seizoenen hangen nauw met elkaar samen.  Zo horen bij de herfst onder meer de longen, verdriet en loslaten (behorende bij het element Metaal). Deze hebben dan meer aandacht nodig. De Chinese (elementen)kalender loopt niet gelijk met jaargetijden. In Elke maand Qi gong krijg je oefeningen voor die maand. Door Qi gong en (zelf)acupressuur per maand te doen, pas je de oosterse geneeswijzen praktisch en eenvoudig toe. Ga Elke maand Qi gong doen!

Wat levert Qi Gong je op?

 

Je voelt je energieker. Je energie wordt ook gelijkmatiger in elk seizoen. 

Je voelt je vitaler. Je hebt minder last van lichamelijke kwalen en voelt je ook mentaal gezonder.

Je stresslevel daalt. Je ontspant helemaal van Qi Gong. Je kalmeert je geest en je emoties komen in evenwicht.

Je wordt soepeler in je lijf.

Lekker mindful en zen bezig zijn.

Je immuunsysteem krijgt een boost. Je stimuleert het zelfgenezend vermogen van je lijf. 

Je ervaart meer balans. Je emoties komen meer in evenwicht.

Je krijgt een sterker lijf en je versterkt je organen.

Je ontwikkelt je lichaamsbewustzijn.

Je verdiept je resultaten van andere activiteiten zoals muziek, meditatie, sport en werk. 

Pakketten & Prijzen

Yogastudio Hilyoga

Ontdek het geheim van oude Chinese gezondheidsoefeningen en beweeg door oosterse wijsheid.

Yogastudio Hilyoga is ontstaan uit het verlangen naar de wijsheid van het lichaam beter te leren kennen en gezond oud te worden.

In mijn studententijd en tijdens mijn zwangerschap had ik al kennis gemaakt met Hatha yoga. Rond mijn dertigste ontdekte ik Qi gong, ook wel de Chinese yoga genoemd.  Ik was daarvoor vastgelopen door een burn-out, waardoor mijn energieverhouding verstoord was. Door Salsa en andere latindansen zorgde ik ervoor dat ik me beter ging voelen, al had ik nog wel lichte kwalen, zoals verkoudheden en niet fit zijn.

Rond mijn 45ste ging ik mijn echte yogareis beginnen. Ik ging verschillende soorten yoga volgen om te ervaren welke yoga het beste bij mij paste en ook welke manier van lesgeven mij aansprak. Vervolgens volgde ik de docentenopleiding Hatha Yoga en Yin Yoga. Vooral de Yin Yoga sprak mij het meeste aan, omdat ik daar echt het zelfgenezend vermogen van mijn lijf ging ervaren en ik voor het eerst kennis maakte met de meridianen, de energiebanen in je lichaam. Er gebeurde veel op meerderde niveaus (ook spiritueel). Ik voelde ook voor het eerst bewust dat emoties zijn verbonden met je organen en dat deze je ook gezonder en zieker kunnen maken. De meridianenleer uit de Oosterse geneeswijzen spreekt me enorm aan, omdat emoties invloed hebben op onze meridianen, organen en bindweefsel (fascia). Als je gezond oud wil worden, is het van belang dat er emotioneel, fysiek en mentaal evenwicht is.

Pakket A

Elke maand Qi gong   Vijf elementen 

 

127,- INCL. BTW

12 online lessen met qi routines voor elke maand

Bonusles Strekkingen

Acupressuur voor elke maand

Bonusaudio Strekkingen

Audio's Helende klanken voor alle vijf elementen

E-book met Qi gong tips voor elke maand

Speciale besloten facebookgroep

Jaarabonnement

De afgelopen jaren heb ik meerdere Qi gong trainingen gevolg, zoals Zang Fu QI gong en Chi neng Qi gong. Er zijn wel meer dan 3000 vormen van Qi gong en welke past dan het beste bij je?
Het tweede leerjaar (docentenopleiding) van de Do-in Yoga opleiding heb ik met in 2021 afgerond. Do-in is de Japanse vorm van Qi gong waarbij ook Shiatsu onderdeel is van de opleiding. Ik pas acupressuur toe bij bijvoorbeeld hoofdpijn, onrust en meer energie. Do-in Yoga is ontstaan uit de Tao Yin, en is een van de oudste vormen van Qi gong.

Qi gong is een van de fundamenten van de traditionele Chinese geneeskunde. Qi gong is een unieke, alomvattende en holistische benadering van gezondheid en en lang leven, en kan door iedereen worden getraind. In deze cursus leer je ook de belangrijkste principes en fundamenten, zodat je  van deze oude wetenschap begrijpt. Qi Gong is een body-mindpractice. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Gezondheid betekent een gezonde en kalme geest en het versterken van je lichaam. Het gaat om qi-fit zijn. Qi gong is mindfulness, meditatie en yoga ineen.

Veel mensen hebben last van een verminderde circulatie en verminderde energie(Qi)-stroom. Alle lichamelijke, mentale en emotionele problemen worden in de meridianenleer gezien als stagnaties in de stroming van de meridianen, de energetische rivieren in het lichaam.  Een stagnatie is te vergelijken met een dam in een rivier. Een dam zorgt ervoor dat het water in de rivier niet gelijk verdeeld is; de ene kant is voller en de andere kant is leger. In je lichaam is je energie leger of voller. Volle energie uit zich in gespannen lichaamsdelen, zoals gespannen schouders. Door strekkingen verdeel je de energie gelijkmatig. Als je de strekkingen doet, krijgen weefsels en organen de optimale energiestroom. Evenwicht (emotioneel, mentaal en fysiek) is het resultaat. Zo kunnen kwalen als stijfheid en pijn minder worden en verdwijnen.

Wat houdt de online Elke maand Qi gong vijf elementen in?

De online Elke maand Qi gong vijf elementen is een jaarprogramma. Elke maand krijg je een Qi gong les voor die maand.  De maandles bestaat  uit een videoles en acupressuur voor die maand en e-book met voedingtips en Qi gong voor die maand.

Elk element is verbonden met organen en seizoenen.  Zo is de herfst verbonden met het metaalelement en dan hebben je longen en dikke darm meer zorg nodig. In de video’s komen specifieke Qi gong voor de meridianen en organen voor elk element aan bod. Voor  het metaalelement doen we bijvoorbeeld longoefeningen en ook acupressuur voor de longen.  Deze qi-routines zijn heel geschikt om juist in de herfst te doen.

In de bonusles leer je vier specifieke strekkingen. Als je deze strekkingen regelmatig doet, pas je op een praktische manier de Oosterse geneeswijzen toe.  Door regelmatig deze strekkingen te doen ga je je qi-fit voelen, waardoor je krachtig, evenwichtige  en energieker door het leven gaat.

Je krijgt met de qi- routines meer grip op je bioritme passend bij de betreffende maand. Oefeningen die jou vooral aanspreken  kun je zelf ook doen op een rustige plek op meerdere momenten van de dag. Zo integreer je Qi gong in je leven. In de natuur is ook fijn, ergens in de luwte.

De routines zijn praktisch en eenvoudig. Dat geldt ook voor de korte klankhelende  meditaties.

Je beweegt je door oosterse wijsheden vanuit je eigen verblijfplek.

 

Wat leer je in deze online Elke maand Qi gong vijf elementen?

Je leert eeuwenoude en eenvoudige Oosterse gezondheidsoefeningen die passen bij die maand.

Je leert de belangrijke en veelgebruikte  (zelf)acupressuurpunten die passen in de maand.

Je leert dat de organen, je energiebanen (meridianen) in je lijf  en emoties verbonden zijn met de seizoenen. De Chinese kalender loopt niet helemaal gelijk met de jaargetijden. Je leert Qi gong toe te passen voor elke maand volgens de Chinese kalender.

Je laat de Qi (levensenergie) stromen door je energiekanalen volgens de Shen-cyclus en de Chinese (orgaan)klok. Je gaat deze energie zelf ook voelen in de vorm van tintelingen, warmte en electriciteit.  

Je krijgt inzicht in je eigen balans in de vijf elementen en wat je aan disbalans kunt doen. Per element is er een e-book opgenomen waarin de balans en hoe disbalans zich uit zijn omschreven en hoe je je evenwicht weer kunt herstellen (met acupressuur, Qi gong en met voeding. 

Je ervaart wat de invloed is van klankhelende meditaties. In de Chinese geneeskunde zijn organen verbonden met emoties. Door negatieve emoties los te laten en te transformeren, voorkom je ziektes en kwalen voordat zij zich gaan manifesteren. 

In de besloten facebookgroep kun je je ervaringen delen met medecursisten. Zo ontstaat er wel een groepsgevoel, voor wie dat wenst.

Jij droomt hier toch ook van?

Minder stress?

Je energieker en vitaler te voelen?

Ontspannen door het leven te gaan?

Meer plezier hebben?

Meer zelfvertrouwen?

Een soepeler en sterker lijf?

Een beter werkend brein?

Je happy voelen?

Klanten zeggen over mij:

“De Chinese oefeningen doe ik regelmatig.
Daardoor blijf ik lekker soepel en het ontspant me heerlijk.”

Tineke Schootstra

 

Een aantal jaren geleden hoorde ik voor het eerst over Qi Gong, wat toen nog erg onbekend was. Het leek me heel interessant, maar er waren geen mogelijkheden om lessen te gaan volgen, gewoon omdat ze niet gegeven werden in de buurt. Wat vond ik het fijn toen Hilda met het aanbod van de 5-daagse Qi challenge kwam. Ik was meteen enthousiast en heb vervolgens ook aan de 14-daagse Qi challenge deelgenomen. Het fijne aan de oefeningen is dat je ze zo gemakkelijk in het dagelijks leven kunt integreren. Als je een aantal keren op een dag een paar minuten oefeningen doet, heb je er al baat bij. Ik merk dat ik meer energie heb en het geeft rust. De online cursus bevat oefeningen van een paar minuten, maar ook langere oefeningen. Heb je meer tijd, dan doe je de langere oefening en bij weinig tijd een kortere. Hilda is erg enthousiast en weet dat goed over te brengen in de lessen. 

 Nynke

“De aanleiding voor Qi challenge en consult was Corona. Het Corona-isolement heeft wel stevig impact op me gehad. Omdat de sociale contacten minimaal waren en door het voltijds thuis werken en de vele online meetings voelde ik me steeds meer uit balans.
Ik was nieuwsgierig naar Qi gong. De eerste (gratis) challenge deed me al meteen deugd, dus schreef ik me in voor de 14-daagse challenge. De online lessen via Zoom zijn goed opgebouwd. Het consult was goed voorbereid en heel erg afgestemd op wat ik nu nodig heb. De betrokkenheid van Hilda op mijn welzijn voelde aan als een deugddoend briesje. Ik heb een ochtendroutine op maat waarvan ik positieve effecten voel.”

 Inge (uit Vlaanderen)

Ik wilde graag meer bewegen en ik danste al Salsa Latin Solo bij Hilda. De Qi gong oefeningen heb ik al meerdere keren gedaan. Ik vind het heerlijk.
Heerlijk die tintelingen. Een fijne ervaring.”

Tineke Koonstra

“De herhalingen in de les van Hilda helpen je om je de Qi gong redelijk snel eigen te maken en het in te zetten gedurende je dag, zodat je meer in balans blijft en steviger staat.”

Else

“Hilda legt heel rustig en duidelijk uit waar de les over gaat en er zit een duidelijke opbouw in de les. Ook de uitleg over verschillende acupressuurpunten en meridianen (energiebanen) gaven mij inzicht in de oefeningen. Ik vond het heel leerzaam om te weten wat waarvoor dient. De Chinese orgaanklok had ik wel eens wat over gelezen, maar zo praktisch was ik er nog niet eerder mee in aanraking geweest.

Hilda neemt de tijd en bereidt haar lessen grondig en kundig voor en ik ervaar haar als luisterend zonder oordeel. Eerder meedenkend dan adviserend en dat vind ik prettig. Het heeft mijn blikveld weer verruimd en het helpt om duidingen in mijn lichaam helder te krijgen.”

Myrrthe

Voor wie is de online Elke maand Qi gong vijf elementen bedoeld?

Voor iedereen die energieker, vitaler, krachtiger en ontspannen door het leven wil gaan. Deze cursus is een mooie manier om (nader) kennis te maken met Qi gong en de vijf elementen, de basis voor de Oosterse geneeswijzen.

Hoe lang duurt de online cursus Elke maand Qi gong vijf elementen?

De online Elke maand Qi Gong cursus vijf elementen is een jaarpogramma afgestemd op elke maand. Je kunt  deze in je eigen tijd en tempo doen. Het beste is elke dag een qi-routine van de maand te doen. Heb je meer tijd, doe dan regelmatig de strekkingen uit  de bonusles. Je kunt zelf ervaren bij welke oefeningen je het meeste baat hebt, afhankelijk van je behoeftes en het seizoen (weer).

Elke maand  Qi gong is een jaarabonnement. Na een jaar is het mogelijk deze weer voor een jaar aan te schaffen. 

Kan ik de cursus en de video's opnieuw doen?

Je doet Elke maand Qi gong in jouw tijd, tempo en omgeving van je eigen computer, zo vaak als je wilt. Je kunt de routines heel vaak herhalen.

Wanneer start deze online Qi gong cursus?

Je kunt de cursus in je eigen tijd en tempo doen en starten wanneer jou dat uitkomt.  Je krijgt na betaling direct toegang tot alle lessen.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Je betaalt het bedrag in een keer.