Herkenbaar?

Wil je je gezonder, energieker en vitaler voelen?

Wil je meer ademruimte, minder hoestklachten en meer mentale ontspanning ervaren?

Merk je dat je gevoeliger bent voor virussen en andere ziekmakende factoren, emoties en gebeurtenissen? 

Wil je zelf iets in handen hebben waardoor je immuunsysteem versterkt en verschillende manieren leren hoe je zelf je zelfgenezend vermogen aan zet?

Wil je ontspannen door het leven gaan? En stress verminderen en transformeren in vitaliteit?

Wil je sneller herstellen na ziekte, mocht je een verkoudheid of griep oplopen?

Wil je je zelfgenezend vermogen stimuleren, zodat je minder pijnstillers en andere medicijnen hoeft te gebruiken?

Wil je eenvoudige en krachtige technieken die je gelijk kunt toepassen als je voelt dat je ziek wordt waardoor je je klachten verzacht?

Wil je het kalmerend effect van vingerdrukmassage ervaren? 

Wil je een vorm van praktische zelfzorg om je immuunsysteem te versterken?

Ben je vaker minder fit en heb je minder energie dan je zou willen door verkoudheden en andere virussen? Merk je dat je weerstand wel beter mag zijn? Merk je dat je gevoeliger bent voor virussen en andere ziekmakende factoren, emoties en gebeurtenissen? Je bent daardoor vaker uit je balans dan je zou willen.  Je verlangt ernaar dat je minder last hebt van lichamelijke en mentale klachten en deze kunt verlichten. Je zou ook graag een manier willen hebben om je kalmer te voelen. Je wilt je energieker, vitaler en evenwichtiger voelen en ontspannen door het leven gaan.
Ik kan je hierbij helpen! Je stimuleert met vingerdrukmassage je zelfgenezend vermogen. Met de drukpunten uit deze cursus geef je een boost aan je immuunsysteem. Deze drukpunten hebben ook andere positieve effecten op je body en mind. Ga vingerdrukmassage toepassen en ervaar meer vitaliteit!

Wat levert vingerdrukmassage je op?

 

Je immuunsysteem krijgt een boost. Je stimuleert het zelfgenezend vermogen van je lijf door specifieke vingerdruk uit te oefenen waardoor de levensenergie, de Qi, beter gaat stromen. Energie stroomt door je energiebanen. Soms is de energie vast komen te zitten door ziekte, door stress of andere factoren. Dan helpt vingerdrukmassage om de gestagneerde energie weer te laten stromen en je fitter, vitaler en energieker te voelen.

Je verwijdert met vingerdruk toxische energie uit je systeem. Zware, destructieve gedachtepatronen, zware emotionele energie of zelfs lichamelijke ziektes zijn giftige energie. Met vingerdrukmassage transformeer je negatieve in positieve energie.

Je verbetert je bloedsomloop. Qi (energie) laat je bloed circuleren. Als je energie in de meridianen (energiebanen) stagneert, dan ervaar je emotionele, fysieke en mentale klachten en pijn. Je kunt het vergelijken met stilstaand water dat gaat stinken. Door vingerdrukmassage transformeer je vuile vijvers in schone vijvers en je laat je frisse energie door je energiebanen stromen.

Je herstelt je balans in Yin- en Yangenergie, de balans tussen rust en actie. Door onbalans tussen Yin en Yang ontstaat er bijvoorbeeld rusteloosheid, slapeloosheid, emotionele onbalans en onrust, waardoor je ook vatbaarder bent voor verkoudheden e.d. Door vingerdrukmassage heb je minder externe hulpmiddelen nodig zoals slaappillen, paracetamol en koffie of andere energizers.

Je verlicht en verzacht met vingerdrukmassage lichamelijke klachten. Je laat met acupressuur oude pijn, oude informatie, los. Je verbetert de circulatie van Qi (energie). Zo verminder je spierpijn, hoofdpijn, gewrichtspijn en buikpijn en andere klachten. Je behandelt de wortel en niet het symptoom.

Je voelt je energieker, vitaler en frisser door vingerdrukmassage, omdat de energie beter circuleert. Je voelt meer leven!

Je ervaart meer balans, doordat je energiestroom verbetert. Je versterkt met de punten niet alleen de werking van het immuunsysteem, maar je ervaart ook dat andere klachten verzachten. Vingerdrukmassage werkt positief door op je hele body en mind.

Je ontwikkelt je lichaamsbewustzijn. Je voelt meer wat je lijf nodig heeft.

Pakketten & Prijzen

Pakket A

cursus Vingerdrukmassage   Versterk je immuunsysteem

 

97,- INCL. BTW

Videolessen van 21 acupressuurpunten met uitleg over vingerdruktechniek per punt.

Extra energie(Qi)oefeningen (anti-stress) voor het versterken van immuunsysteem

E-book Basis vingerdrukmassage

E-books met in totaal 21 veel gebruikte drukpunten met tekeningen en foto's, uitleg van locatie en toepassing van klachten

Ideale combinaties voor punten (recepten voor klachten)

Qi gong routine voor het versterken van immuunsyteem

Speciale besloten facebookgroep

Pakket B

cursus VIngerdrukmassage versterk je immuunsysteem en een privÉconsult 

(maximaal 1 deelnemer)

 

 177, INCL. BTW

Alles van pakket A

Privéconsult van een uur (Zoom of op locatie) (op basis van jouw energiebalans met korte intake voorafgaande aan het consult)

Pakket C

cursus Vingerdrukmassage versterk je immuunsysteem vip-traject

(maximaal 1 deelnemer)

 

 247,- INCL. BTW

Alles van pakket A

Twee privéconsulten (een uur per consult)

Yogastudio Hilyoga

Ontdek het geheim van oude Chinese gezondheidsoefeningen en beweeg door oosterse wijsheid.

Yogastudio Hilyoga is ontstaan uit het verlangen naar de wijsheid van het lichaam beter te leren kennen en gezond oud te worden.

In mijn studententijd en tijdens mijn zwangerschap had ik al kennis gemaakt met Hatha yoga. Rond mijn dertigste ontdekte ik Qi gong, ook wel de Chinese yoga genoemd.  Ik was daarvoor vastgelopen door een burn-out, waardoor mijn energieverhouding verstoord was. 

Rond mijn 45ste ging ik mijn echte yogareis beginnen met de docentenopleiding Hatha Yoga en Yin Yoga. Vooral de Yin Yoga sprak mij het meeste aan, omdat ik daar echt het zelfgenezend vermogen van mijn lijf ging ervaren en ik voor het eerst kennis maakte met de meridianen, de energiebanen in je lichaam. Er gebeurde veel op meerderde niveaus (ook spiritueel). Ik voelde ook voor het eerst bewust dat emoties zijn verbonden met je organen en dat deze je ook gezonder en zieker kunnen maken. 

De afgelopen jaren heb ik meerdere Qi gong trainingen gevolg, zoals Zang Fu QI gong en Chi neng Qi gong. Er zijn wel meer dan 3000 vormen van Qi gong. Tijdens de pandemie heb ik de Do-in Yoga opleiding gevolgd. Het eerste jaar was een basisjaar en het tweede jaar de docentenopleiding. Do-in is de Japanse vorm van Qi gong waarbij ook Shiatsu (vingerdrukmassage) onderdeel is van de opleiding. Daarnaast heb ik een Amerikaanse online opleiding Vingerdrukmassage gevolgd met behandeling van alle belangrijke drukpunten op de hoofdmeridianen en bijzondere meridianen.  

Vingerdrukmassage (acupressuur) is een van de fundamenten van Chinese geneeskunde. Het is ideaal dit met Qi gong te combineren.  Acupressuur en Qi gong zijn duizenden jaar geleden ontstaan in het oude China.  Beide hebben als doel de levensenergie beter te laten stromen.  Acupresssuur is acupunctuur zonder naalden en is veilig als je de basis weet/kent.  Acupunctuur is alleen weggelegd voor bekwame beoefenaars. Met wrijven en circuleren kun je de energiecirculatie bevorderen, waardoor je klachten verzacht en je energieker en vitaler voelt. 

Veel mensen hebben last van een verminderde circulatie en verminderde energie (Qi)-stroom. Alle lichamelijke, mentale en emotionele problemen worden in de meridianenleer gezien als stagnaties in de stroming van de meridianen, de energetische rivieren in het lichaam.  Een stagnatie is te vergelijken met een dam in een rivier. Dat uit zich in mentale, fysieke en emotionele klachten Door vingerdrukmassage verdeel je de energie gelijkmatig in de meridianen (energiebanen). Evenwicht (emotioneel, mentaal en fysiek) is het resultaat. Zo kunnen kwalen als verkoudheden, hoofdpijn, stijfheid en andere pijn minder worden en zelfs verdwijnen.

Wat houdt de cursus Vingerdrukmassage Versterk je immuunsysteem in?

De online cursus Vingerdrukmassage Versterk je immuunsysteem bestaat uit vier lessen. In elke les zitten video’s en e-books over belangrijke vingerdrukpunten die een boost geven aan je immuunsysteem. Elk acupressuurpunt zie je op een video, een tekening en foto.  

Je krijgt met de drukpunten een middel in handen om je eigen regie te nemen over je gezondheid. Acupressuur kost slechts weinig tijd en kun je overal doen op meerdere momenten van de dag. Zo integreer je vingerdrukmassage in je leven. 

De vingerdrukmassage is praktisch en eenvoudig toe te passen. Met vingerdrukmassage activeer je de helende kracht van je lichaam en kun je klachten in twee minuten verlichten. Het is een eeuwenoude methode waarbij je de ‘lichtknoppen’ weer aanzet voor zelfheling. Het is een manier van helen die bijna vergeten is. Het gaat om elektrisch impulsen die ervoor zorgen dat de levensenergie (QI) weer door de kanalen stroomt, waardoor je lichaam weer terugkeert in de natuurlijke staat van welzijn.    

 

Wat leer je in deze online basiscursus Vingerdrukmassage Versterk je immuunsysteem?

Je leert eeuwenoude, eenvoudige en praktische manieren voor vingerdrukmassage. Deze kun je op jezelf en op anderen toepassen, waardoor je het genezend vermogen aanzet. Je leert druk uit te oefenen op specifieke punten waardoor de levensenergie gaat stromen waardoor je immuunsysteem versterkt.

Je leert belangrijke en veelgebruikte  (zelf)acupressuurpunten die je immuunsysteem versterken. Op deze manier heb je altijd een ‘energetische’ EHBO-box bij je.

Je leert meerdere praktische toepassingen hoe je de energiestroom verbetert. Je leert hoe je de gestagneerde energiestroom kunt deblokkeren, zodat deze weer vrij kan stromen en je leert het natuurlijke vermogen om je lichaam te genezen te activeren.

Je leert unieke combinatie van drukpunten voor het versterken van je immuunsysteem. Deze drukpunten zijn ook voor anderen klachten van toepassing. Deze vind je in de e-books.

Je leert hoe je je handen energie geeft voordat je acupressuur uitoefent om de helende kracht van binnenuit te vergroten. 

Je leert technieken waarmee je in twee minuten blokkades (klachten) kunt verlichten, zoals pijn. Op een schaal van 10 ga je bijvoorbeeld van klachten met een 8 als indicatie naar een 5.

In de besloten facebookgroep kun je je ervaringen delen met medecursisten. Zo ontstaat er wel een groepsgevoel, voor wie dat wenst.

Jij droomt hier toch ook van?

Je ervaart minder stress en meer ontspanning.

Je voelt je energieker en vitaler.

Je krijgt een betere weerstand waardoor je minder vatbaar bent voor verkoudheden en andere luchtweginfecties.

Je klachten zijn minder zwaar mocht je wel verkouden, griep of Corona krijgen.

Je herstelt sneller en voorspoediger na het oplopen van een verkoudheid of andere luchtweginfectie.

Je hebt minder last van hoofdpijn, koorts of ademhalingsklachten door een infectie, virus of ander ziekmakende factor.

Je slikt minder medicijnen als een paracetamol en andere pijnstillers die nadelig zijn voor je organen als Nieren en Lever.

Je ervaart positieve effecten van acupressuur op je body en mind. In tegenstelling tot medicijnen heeft acupressuur ook andere positieve effecten. Zo werkt acupressuur kalmerend op je systeem. Het reduceren van stress kan zorgen voor beter slapen, minder onrust en minder andere klachten, zoals allergie.

Klanten zeggen over mij:

Vingerdrukmassage gaf me verlichting in de luchtwegen tijdens griep.

“Ik zit veel in mijn hoofd. De aanleiding voor de cursus Qi gong en acupressuur was dat ik naar meer handvatten voor ontspannen en bewustwording zocht. Voordat ik begon was ik er sceptisch over. Dat bleek in de praktijk reuze mee te vallen. 

De uitleg van Hilda erbij is erg fijn. Zo kun je zelf focussen op datgene wat voor jou aan de orde is en daarmee aan de slag gaan. Dan kun je het elke dag toepassen. Het zijn rustige en goed te volgen bewegingen en acupressuur die je gemakkelijk leert.  Je onthoudt dus goed wat je kunt gebruiken in je dagelijks leven. Ik ervaar de Qi gong lessen als heel fijn en rustgevend.  De lessen geven mij handvatten om mijn eigen angst of andere klachten te verlichten en daardoor meer in het nu te komen. Tijdens de griep heb ik ook Qi gong en vingerdrukmassage toegepast en dit gaf me verlichting in de luchtwegen!” 

Anneke Kingma

Vingerdrukmassage geeft snel resultaat

Hilda legt heel duidelijk uit. De Qi gong oefeningen en acupressuur zijn fijne oefeningen die bij mij al heel snel resultaat geven. De oefeningen en vingerdrukmassage kan eigenlijk iedereen mee kan doen. Ik heb nu drie cursussen bij haar gevolgd en ik leer iedere keer weer wat erbij. Het levert me op dat ik me geestelijk en lichamelijk goed voel. De acupressuur vind ik heel fijn om te doen. Ik vind het een voordeel dat ik de oefeningen en vingerdruk thuis kan doen op de tijd die mij schikt. In de moeilijke coronatijd heeft Qi gong en acupressuur bij Hilda me heel erg geholpen.”

Marianne Oortgiesen

Voor wie is de online cursus Vingerdrukmassage Versterk je immuunsysteem Bedoeld?

Voor iedereen die energieker, vitaler, krachtiger en ontspannen door het leven wil gaan en open staat voor Oosterse geneeswijzen. Deze cursus is geschikt voor iedereen zonder ervaring met vingerdrukmassage en voor diegenen die wel ervaring hebben met deze vorm van genezing.

Hoe lang duurt de online cursus Vingerdrukmassage Versterk je immuunsysteem?

De online cursus Vingerdrukmassage kun je in je eigen tijd en tempo doen. Het beste is elke dag pressuur met je vingers te doen. Je maakt er dan een gewoonte van. Gewoontes aanleren kosten tijd. Je kunt zelf ervaren bij welke vorm van vingerdruk en welke punten je het meeste baat hebt, afhankelijk van je behoeftes en het seizoen (weer).

Kan ik de cursus en de video's opnieuw doen?

Je doet de cursus in jouw tijd, tempo en omgeving van je eigen computer, zo vaak als je wilt. Het beste is je de acupunten eigen te maken en regelmatig te doen, als preventieve geneeskunde.

Wanneer start deze online cursus Vingerdrukmassage?

Je kunt de cursus in je eigen tijd en tempo doen en starten wanneer jou dat uitkomt.  Je krijgt na betaling direct toegang tot alle lessen.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Je betaalt het bedrag in een keer.