Herkenbaar?

Wil je je gezonder voelen?

Heb je energiedips en zou je evenwicht in je energiehuishouding willen hebben?

Wil je vaker en meer balans ervaren in je leven en evenwichtiger door het leven gaan?

Wil je (innerlijke) rust en kalmte ervaren?

Wil je ontspannen door het leven gaan? En stress verminderen en transformeren in vitaliteit?

Heb je wel last van stijfheid, gespannen of pijnlijke ledematen en wil je soepeler zijn?

Wil je een betere concentratie en focus ervaren?

Wil je je eigen innerlijke kracht ervaren?

Emoties en gebeurtenissen halen je meer uit je evenwicht dan je zou willen. Je bent daardoor vaker uit je evenwicht dan je zou willen.  Je verlangt naar rust in je hoofd en dat je minder last heb van lichamelijke en mentale klachten. Je wilt je energieker, vitaler en evenwichtiger voelen en ontspannen door het leven gaan.
Ik kan je hierbij helpen! Je gaat je lekker ontspannen en je stimuleert je zelfgenezend vermogen en je versterkt je evenwicht door eeuwenoude oosterse bewegingsvormen. Je combineert strekkingen met dynamische bewegingen, zelf-acupressuur en meditatie. Je krijgt inzicht in de vijf elementen, de vijf transformaties en wat dit doet met jouw lichaam en geest en wat je zelf kunt doen om weer en meer in balans te komen.  Je past oosterse geneeswijzen praktisch en eenvoudig toe. Ga Qi gong doen!

Wat levert Qi Gong je op?

 

Je voelt je energieker. Je energie wordt ook gelijkmatiger in elk seizoen. 

Je voelt je vitaler. Je hebt minder last van lichamelijke kwalen en voelt je ook mentaal gezonder.

Je stresslevel daalt. Je ontspant helemaal van Qi Gong. Je kalmeert je geest en je emoties komen in evenwicht.

Je wordt soepeler in je lijf.

Lekker mindful en zen bezig zijn.

Je immuunsysteem krijgt een boost. Je stimuleert het zelfgenezend vermogen van je lijf. 

Je ervaart meer balans. Je emoties komen meer in evenwicht.

Je krijgt een sterker lijf en je versterkt je organen.

Je ontwikkelt je lichaamsbewustzijn.

Je verdiept je resultaten van andere activiteiten zoals muziek, meditatie, sport en werk. 

Pakketten & Prijzen

Pakket A

Basiscursus Qi gong   Vijf elementen 

 

97,- INCL. BTW

8 online lessen met qi routines voor elk element

Bonusles Strekkingen volgens de Chinese klok

Bonus e-book Strekkingen Chinese orgaanklok

Bonusaudio Strekkingen Chinese orgaanklok

E-books per element (meridianenverloop, inzicht in balans en disbalans en hoe je dit evenwicht zelf herstelt)

Speciale besloten facebookgroep

Playlist relaxte muziek

Lifetime toegang voor deze basiscursus

Pakket B

Basiscursus Qi gong en een privÉles 

(maximaal 1 deelnemer)

 

 117, INCL. BTW

Alles van pakket A

Live Zoomclass of op locatie (op basis van jouw energiebalans met korte intake voorafgaande aan de les)

Pakket C

Basiscursus Qi Gong vip-traject

(maximaal 1 deelnemer)

 

 177,- INCL. BTW

Alles van pakket B

Een coachingsgesprek/consult op basis van de vijf-elementenleer

Yogastudio Hilyoga

Ontdek het geheim van oude Chinese gezondheidsoefeningen en beweeg door oosterse wijsheid.

Yogastudio Hilyoga is ontstaan uit het verlangen naar de wijsheid van het lichaam beter te leren kennen en gezond oud te worden.

In mijn studententijd en tijdens mijn zwangerschap had ik al kennis gemaakt met Hatha yoga. Rond mijn dertigste ontdekte ik Qi gong, ook wel de Chinese yoga genoemd.  Ik was daarvoor vastgelopen door een burn-out, waardoor mijn energieverhouding verstoord was. Door Salsa en andere latindansen zorgde ik ervoor dat ik me beter ging voelen, al had ik nog wel lichte kwalen, zoals verkoudheden en niet fit zijn.

Rond mijn 45ste ging ik mijn echte yogareis beginnen. Ik ging verschillende soorten yoga volgen om te ervaren welke yoga het beste bij mij paste en ook welke manier van lesgeven mij aansprak. Vervolgens volgde ik de docentenopleiding Hatha Yoga en Yin Yoga. Vooral de Yin Yoga sprak mij het meeste aan, omdat ik daar echt het zelfgenezend vermogen van mijn lijf ging ervaren en ik voor het eerst kennis maakte met de meridianen, de energiebanen in je lichaam. Er gebeurde veel op meerderde niveaus (ook spiritueel). Ik voelde ook voor het eerst bewust dat emoties zijn verbonden met je organen en dat deze je ook gezonder en zieker kunnen maken. De meridianenleer uit de Oosterse geneeswijzen spreekt me enorm aan, omdat emoties invloed hebben op onze meridianen, organen en bindweefsel (fascia). Als je gezond oud wil worden, is het van belang dat er emotioneel, fysiek en mentaal evenwicht is.

De afgelopen jaren heb ik meerdere Qi gong trainingen gevolg, zoals Zang Fu QI gong en Chi neng Qi gong. Er zijn wel meer dan 3000 vormen van Qi gong en welke past dan het beste bij je? De afgelopen twee jaar heb ik de Do-in Yoga opleiding gevolgd. Het eerste jaar was een basisjaar en het tweede jaar de docentenopleiding. Do-in is de Japanse vorm van Qi gong waarbij ook Shiatsu onderdeel is van de opleiding. Ik pas acupressuur toe bij bijvoorbeeld hoofdpijn, onrust en meer energie. Do-in Yoga is bewegen door oosterse wijsheden. Do-in Yoga is ontstaan uit de Tao Yin, en is een van de oudste vormen van Qi gong. Do-in integreer ik in de Qi gong lessen. 

Qi gong is een van de fundamenten van Chinese geneeskunde. Qi gong is een unieke, alomvattende en holistische benadering van gezondheid en en lang leven, en kan door iedereen worden getraind. In deze cursus leer je de belangrijkste principes en fundamenten van de oosterse geneeswijzen praktisch toegepast. Qi Gong is een body-mindpractice. Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden. Gezondheid betekent een gezonde en kalme geest en het versterken van je lichaam. Het gaat om qi-fit zijn. Qi gong is mindfulness, meditatie en yoga ineen.

Veel mensen hebben last van een verminderde circulatie en verminderde energie(Qi)-stroom. Alle lichamelijke, mentale en emotionele problemen worden in de meridianenleer gezien als stagnaties in de stroming van de meridianen, de energetische rivieren in het lichaam.  Een stagnatie is te vergelijken met een dam in een rivier. Een dam zorgt ervoor dat het water in de rivier niet gelijk verdeeld is; de ene kant is voller en de andere kant is leger. In je lichaam is je energie leger of voller. Volle energie uit zich in gespannen lichaamsdelen, zoals gespannen schouders. Door strekkingen verdeel je de energie gelijkmatig. Als je de strekkingen doet, krijgen weefsels en organen de optimale energiestroom. Evenwicht (emotioneel, mentaal en fysiek) is het resultaat. Zo kunnen kwalen als stijfheid en pijn minder worden en verdwijnen.

Wat houdt de online basiscursus Qi gong vijf elementen in?

De online basiscursus Qi gong vijf elementen is een cursus bestaande uit lessen met video’s en e-books over Qi gong per element en video’s met qi-routines voor elk element.

Elk element is verbonden met organen.  Zo is de herfst verbonden met het metaalelement en dan hebben je longen en dikke darm meer zorg nodig. In de video’s komen specifieke Qi gong voor de meridianen en organen voor elk element aan bod. Voor  het metaalelement doen we bijvoorbeeld longoefeningen en ook acupressuur voor de longen.  Deze qi-routines zijn heel geschikt om juist in de herfst te doen. 

In de bonusles leer je de specifieke meridiaanstrekkingen volgens de Chinese orgaanklok. Als je deze strekkingen regelmatig doet, pas je op een praktische manier de Oosterse geneeswijzen toe.  Je leeft meer in evenwicht met je eigen bioritme waardoor je voorziet alle systemen in je lichaam van nieuwe energie. Je weet welke meridianen horen bij elk element, dus bij elk seizoen en weet dan ook welke meridianen en de daarbij behorende organen meer zorg nodig hebben. Op deze manier kun je preventief gezondheidsklachten voorkomen of juist klachten laten verminderen. Door regelmatig deze strekkingen te doen ga je je qi-fit voelen, waardoor je krachtig, evenwichtige  en energieker door het leven gaat. 

Je krijgt met de qi- routines meer grip op je bioritme. Oefeningen die jou vooral aanspreken  kun je zelf ook doen op een rustige plek op meerdere momenten van de dag. Zo integreer je Qi gong in je leven. In de natuur is ook fijn, ergens in de luwte.

De routines zijn praktisch en eenvoudig te begrijpen.  

Je beweegt je door oosterse wijsheden vanuit je eigen woonplek.

 

Wat leer je in deze online basiscursus Qi gong vijf elementen?

Je leert eeuwenoude en eenvoudige Oosterse gezondheidsoefeningen behorend bij elk element.

Je leert de belangrijke en veelgebruikte  (zelf)acupressuurpunten. 

Je leert hoe de meridianen lopen en gaat ervaren waar deze energiebanen lopen door onder meer meridianentapping, meridiaanstrekkingen en acupressuur. In de e-books zijn de energiebanen duidelijk weergegeven.

Je maakt uitgebreid kennis met  Qi (levensenergie), YinYang, Chinese (orgaan)klok en  vijf-elementenleer waarop de Traditionele Chinese geneeswijze is gebaseerd. 

Je krijgt inzicht in je eigen balans in de vijf elementen en wat je aan disbalans kunt doen. Per element is er een e-book opgenomen waarin de balans en hoe disbalans zich uit zijn omschreven en hoe je je evenwicht weer kunt herstellen (met acupressuur, Qi gong en met voeding. 

In de besloten facebookgroep kun je je ervaringen delen met medecursisten. Zo ontstaat er wel een groepsgevoel, voor wie dat wenst.

Jij droomt hier toch ook van?

Minder stress?

Je energieker en vitaler te voelen?

Ontspannen door het leven te gaan?

Meer plezier hebben?

Meer zelfvertrouwen?

Een soepeler en sterker lijf?

Een beter werkend brein?

Je happy voelen?

Klanten zeggen over mij:

“De Chinese oefeningen doe ik regelmatig.
Daardoor blijf ik lekker soepel en het ontspant me heerlijk.”

Tineke Schootstra

Ik wilde graag meer bewegen en leren dansen heeft me altijd leuk geleken. De Qi gong oefeningen heb ik al meerdere keren gedaan. Ik vind het heerlijk.
Heerlijk die tintelingen. Een fijne ervaring.”

Tineke Koonstra

Voor wie is de online basiscursus Qi gong vijf elementen bedoeld?

Voor iedereen die energieker, vitaler, krachtiger en ontspannen door het leven wil gaan. Deze basiscursus is een mooie manier om (nader) kennis te maken met Qi gong en de vijf elementen, de basis voor de Oosterse geneeswijzen.

Hoe lang duurt de online basiscursus Qi gong vijf elementen?

De online basiscursus Qi Gong cursus vijf elementen kun je in je eigen tijd en tempo doen. Het beste is elke dag een qi-routine te doen. Heb je meer tijd, doe dan regelmatig de strekkingen uit  de bonusles. Als je klaar bent, kun je de lessen herhalen. Je kunt zelf ervaren bij welke oefeningen je het meeste baat hebt, afhankelijk van je behoeftes en het seizoen (weer).

Kan ik de cursus en de video's opnieuw doen?

Je doet de basiscursus in jouw tijd, tempo en omgeving van je eigen computer, zo vaak als je wilt. Je kunt de routines heel vaak herhalen.

Wanneer start deze online Qi gong cursus?

Je kunt de cursus in je eigen tijd en tempo doen en starten wanneer jou dat uitkomt.  Je krijgt na betaling direct toegang tot alle lessen.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Alleen voor pakket C kun je in termijnen betalen, omdat dit om een hoger bedrag gaat.